Sådan bygger du et dæk – installation af bambusdæk

Hvordan bygger man et dæk med bambus pyntebord? I denne manual viser vi, hvordan du kan opbygge et professionelt dæk i 6 trin. Med vores automatiske pyntelommeregner kan du nemt beregne de krævede dækbygningsmaterialer for at foretage et nøjagtigt skøn over de samlede omkostninger.

Forberedelse

God forberedelse er halvdelen af ​​jobbet. Tænk nøje over dit dækdesign og lav en skitse for at beregne de nødvendige materialer. Inkluder dækmønster, fundamenttype og bjælker i skitsen.

installation af bambusdækning

 1. Hvor stort vil du fremstille dækket? Først bestemmer størrelsen på dækket. For en enkel terrasse med et spisebord, 4 stole og en liggestol kan du antage et 4 x 5 m dæk (20 m²). Angiv også i hvilken retning du monterer pyntebordene (i længderetningen eller bredden). Af æstetiske grunde installeres pyntebord ofte parallelt med huset, hvilket ofte betyder, at der ikke tages højde for. For at opnå en optimal levetid på dine terrassebord, anbefaler vi dog altid at give en 1-2% hældning (1 cm fald pr. Meter).
 2. Hvor installerer du dækket? Hvis du vil installere terrassebordet på en plan overflade som f.eks. En tagterrasse eller balkon, kan du bruge gummifliser som basis (sørg for, om dit tag eller din balkon er egnet til at understøtte dækkets vægt!). Hvis du vil lave et dæk i haven eller på vandet, er det vigtigt, at du laver en stabil underbygning / fundament, som dækpladerne kan fastgøres til. Overvej for eksempel hårdttræfundamentstolper eller justerbare bjælkelagstøtter.
 3. Hvilke værktøjer og materialer har du brug for? De værktøjer og materialer, der er nødvendige for at bygge et dæk, afhænger stort set af, hvilken type overflade du vil bygge dækket på. Hvad du helt sikkert har brug for, er: byggerlinje, målebånd, blyant, lang åndeniveau, skæresav, trådløs bore, terrassebord, bjælkelag og pyntebånd. Afhængig af hvilken overflade du skal bygge, har du også brug for følgende værktøjer og materiale: skovl, rake, bor, jordbor, stolpehammer, kniv, skraldespind, ukrudtshinderstof, betonfliser, justerbar bjælkeunderstøtninger, stakpinde og bolte.

BEREGNINGSMATERIALER

Bambusimport-terrasseplader har en standardstørrelse på 137 x 1850 mm. Det betyder, at du har brug for 4 kort pr. M². Tag også hensyn til afstanden mellem pyntebordene (6 mm), når du beregner de nødvendige plader.

Afstanden mellem bjælkerne skal være 462,5 mm (center til centrum). 1 pyntebord understøttes derfor af 5 understøttende bjælker. For at beregne det nøjagtige antal bjælker og staketindlæg giver vi et eksempel nedenfor:

 • Antag, at du vil bygge en terrasse med en længde på 500 cm og en bredde på 400 cm. For at beregne antallet af bjælker skal du dele terrassens længde med bjælkelængden. I dette eksempel er det 500 cm / 46 cm = 11 + 1 endeliste til 12. Multiplicer derefter denne 12 med bredden af ​​din terrasse i meter, 12 x 4 = 48 meter. Du har derfor brug for 48 lineære bjælkelister til den samlede terrasse.
 • Hvis du skal bruge staketstolper som fundament, kan du beregne det krævede antal på følgende måde: Del terrassens længde i cm med 46 cm og bredden med 60 cm. Med en terrasse på 500 x 400 cm har du derfor brug for 500/46 = 11 stakestolper til længden og 400/60 = 7 stakestemmer til bredden. I dette tilfælde har du brug for 11 x 7 = 77 stakestole til hele terrassen.

Opmærksomhed! Fundamentet er grundlaget for din terrasse, prøv ikke at reducere omkostningerne her og hold altid den anbefalede spanafstand.

 

Bambusdækinstallation i 6 trin

Trin 1: Justering og undergrund

 • Bestem, hvor du vil lave dækket, og stræk rebet, så du ved, hvor bjælkerne skal gå. Det kan være let at plotte konturerne af dækket med små stakestolper. Husk, at bjælkerne vil være vinkelret på terrassebordene.
 • Juster overfladen med en skovl og en rive, og sørg for en god vandgennemtrængelig jordstruktur under terrassebordet. For eksempel kan du fremstille et underlag med lag sand og grus på cirka 10 cm tyk.
 • Vi anbefaler at rydde dækket mindst 10 cm fra jorden, dette sikrer en god ventilationsplads under terrassen, så det tørrer hurtigt efter et regnbrusebad. Hvis dækket når en højde på mere end 50 cm, er det ikke nødvendigt at jævne jorden.
 • Når undergrunden til dit bambusdæk er klar, kan du fortsætte med at plotte linjerne. Angiv, hvor picket-stolperne, bjælkeløfterne eller fliserne skal placeres ved at mærke på underlaget. Husk, at pikestolperne i bredden måske ikke er mere end 60 cm fra hinanden og 46,25 cm i pyntebordets længderetning. Dimensioner er altid fra centrum til centrum.

Trin 2: Installation af picket-post

Du kan springe dette trin over, hvis du bruger fliser eller justerbare bjælkeløfter.

 • Efter justering og markering af dækket er det på tide at installere staketstolperne. Lav huller til hårdttræet 6 x 6 stakestykker med en 7 cm snegle og fastgør stolperne i jorden.
 • Anbring staketstolperne cirka 80 centimeter dybt i jorden, dette forhindrer stolperne i at stige i tilfælde af kraftig frost.
 • Husk, at støttebjælkerne er monteret med M8-låsebolte langs stolperækkene, og ikke på stolpehovederne, når du sætter picket-stolperne.

Trin 3: Installation af ukrudtsbarriere

 • For at forhindre ukrudt i at vokse mellem terrassebordene er ukrudtshinderstof praktisk talt uundværligt. Hvis du ikke bruger staketstolper, kan du placere ukrudtsbarrieren direkte på den jævne jord.
 • Hvis du lavede et fundament med staketstolper, skal du placere ukrudtsbeklædningsklud over stolperne og skære et kors på hver stolpe med en kniv. Derefter kan du let skubbe ukrudtsbarriererekluden over stakitterne.
 • Sørg for, at der altid er en overlapning på ca. 20 cm, når du anvender ukrudtshinderstoffet. Valgfrit kan du hæfte dem med en tacker.

Trin 4: Installation af bjælke

 • Nu hvor ukrudtsbarrieren er placeret, kan du begynde at installere bjælkerne. Brug bjælker med en minimumsstørrelse på 40 x 60 mm. Vi anbefaler Azobe hårdttræ på 45 x 70 mm og helst i lodret stilling, så med 70 mm-siden opad. Dette giver mindre afbøjning end når de monteres vandret.
 • Bøjlerne kan installeres på forskellige måder, men undgå altid direkte kontakt med jorden. Brug f.eks. Beton- / gummifliser på ca. 40-50 mm tykke, hårdttræ stakstænger eller højdejusterbare bjælkeløfter. Hvis du vil fastgøre bjælkerne til betonfliser, er det bedst at bruge hjørnebeslag eller slagbolte for at fastgøre dem.
 • Når du bruger staketstolper, skal bjælkerne være fastgjort til siden af ​​staketstolpen og ikke øverst på stolperne. Ved at fastholde bjælkerne til siderne tilbyder de mere styrke. Brug helst M8 x 120 mm låsebolte. Enderne af løvtræbjælker må ikke ligge direkte mod hinanden, hold ca. 5-8 mm mellemrum mellem dem, så de har plads til at udvide.

Vigtig! Sørg for ca. 1 cm hældning pr. Lineær meter i terrænbræddernes længderetning for at sikre korrekt dræning.

Trin 5: Installation af dækplade

Det er meget let at installere vores bambus-terrasse. I stedet for at skulle skrues gennem pladerne, er vores bambusdækplader udstyret med en rille, så vores specielle pyntede klemmer låser fast i brædderne. På denne måde kan du blindt fikse pyntebordene (klemmer og skruer er ude af syne), hvilket naturligvis er meget smukkere. Desuden opretter du straks den rigtige afstand mellem pyntebordene, når du bruger pyntebåndene, og materialet kan “arbejde” i tilfælde af vejrforandringer.

På grund af den overlegne stabilitet af Bamboo Import-terrassebord og tungen og rillen i enderne, er der ikke behov for at efterlade noget mellemrum mellem pladen. Endematch-systemet skal imidlertid imprægneres med olie eller voks for at forhindre vandindtrængning.

dækmønster

Når du bruger flere terrassebord, tilrådes det, at sømmene forskydes. Du kan f.eks. Lægge terrassebord i et båremønster eller tilfældigt mønster. Dette giver et meget flot udseende og giver også ekstra stabilitet. Såede plader skal altid placeres på mindst 3 støttebjælker. Fastgør terrassebordets ender så meget som muligt på bjælkerne. Hvis der ønskes et tilfældigt mønster, skal afstanden mellem bjælkerne være maksimalt 300 mm (center til centrum).

Installation af bambus terrassebord med terrassebordklip:

 • Bestem, hvilken side af brættet der skal bruges som toppen (ribben eller glat side).
 • Start med at lægge det første terrassebord i hjørnet af terrassen. Efterlad mindst 2 cm mellem dækket og eventuelle vægge eller forhindringer. På denne måde sikrer du god ventilation.
 • Anbring pyntebåndet i rillen på pyntebordet.
 • Bor hullet til skruen. Træbjælker skal altid forbores med en borehul diameter 3,2 eller 3,5 mm og en længde på 8-11 cm.
 • Monter skruen i klemmen og støttebjælken uden helt at stramme.
 • Placer nu det næste terrassebord.
 • Spænd skruen ind i klemmen og støtte bjælken. Skru altid vinkelret på bjælken. Brug en trådløs boremaskine med lav hastighed og lavt drejningsmoment. Foretag først et par test for at indstille drejningsmomentet, før du starter den fulde installation. Brug om nødvendigt grøn sæbe på skruerne til glattere spænding.
 • Hvis tungen og rillen hviler på bjælken, skal du bruge 1 eller 2 monteringsclips som angivet på tegningen.

pyntede klips installation

Installation af bambus terrassebord med skruer:

 • Bor hullet til venstre og højre skrue 20 mm fra siderne.
 • Brug rustfrie stålskruer på ca. 5,5 x 50 mm.

Trin 6: Færdiggør dækket

 • Du kan med sikkerhed afskære de dækplader, der stikker ud. Afhængigt af længden og designet på dit dæk, kan du bruge disse savede dele til at lægge det næste spor. Alle for lange bjælkelag kan afskæres som det sidste trin, siderne kan afsluttes med en stående eller sideplade.
 • De savede ender skal imprægneres med olie eller voks for at forhindre vandindtrængning.
 • Nu hvor hele dækket er installeret og er pænt færdigt, tilrådes det at aftørre dækket for at fjerne støv eller savrester.
 • For at forhindre misfarvning af dækket anbefales det at påføre olie to gange om året. Det bedste tidspunkt at udføre den første vedligeholdelse er 3-4 måneder efter installationen. Med bambusbeskyttelsesolie sikrer du, at bambusdækning bevarer sin smukke farve. Du kan også forhindre farveforskelle ved regelmæssigt at flytte dine udemøbler og / eller opbevare det om vinteren.

Dit bambusdæk er nu klar til brug. Hvis du stadig har spørgsmål om vores produkter, dets installation eller vedligeholdelse, tøv ikke med at kontakte os.