Bambufaner Natural Side Printed 2500 x 1250 x 0,6 mm

Denna naturfärgade bambufaner med måtten 2500 x 1250 x 0,6 mm är gjord av sidopressade bambustrips. Med sidopressad bambufanér är de synliga ”remsorna” smalare, vilket ger den ett lugnt och elegant utseende .

Vår tjocklek är vanligt 0,6 mm, varav 0,5 mm bambu och 0,1 mm “underlag”. På fabriken skärs ett tunt skikt av faner från ett fast bambusblock och appliceras sedan på ett cellulosamembran med ett D3-vattentåligt PVAC-lim. Det starka cellulosamembranet på baksidan av faner hjälper till att förhindra rivning och gör det enkelt att trycka på vilken yta som helst.

Den stora fördelen med bambufaner är att det är mycket vanligt i färg och att det inte finns några mönsterskillnader som med träfanér. Bambu är en typ av gräs och har inga tillväxtringar eller mörka kärnved. Dessa egenskaper säkerställer att du enkelt kan täcka stora ytor eller kompletta rum i samma enhetliga stil.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

stil: Sidans tryckt (SP)
färg: Naturlig
Toplagtykkelse: 0,6 mm
längd: 2500 mm
bredd: 1250 mm
vikt: 1,3 kg
Bambusarter: Phyllostachys edulis (Moso)
densitet: 700 kg/m³
Brinell Hardness (HB): Beroende på vilket underlag som används (EN 1534)
Lim: Dynea Prefere 4410 vattentät
Formaldehydemission: Klass E1 (<0,124 mg / m³, EN 717-1)
bak: Non-woven cellulosa fleece 30 gr / m²
Använd klass: Klass 1 (EN 335)
Jämvikt MC: 8% vid 20 ° C och 50% relativ luftfuktighet
10% vid 20 ° C och 65% relativ luftfuktighet

ANVÄNDNING

Bambufaner används främst för inredning och kan appliceras på nästan alla ytor, även på metall- eller plaströr (med kontaktlim).

Inom möbelsektorn används faner ofta på en billigare yta (så kallad trä), så att möblerna får ett dyrt / lyxigt utseende. En finfanerad möbler kan knappast skiljas från ett möbel tillverkat helt av massivt trä.

Bambufaner är också mycket lämplig för att täcka väggar, innerdörrar och stora ytor. Faner har inga nackdelar som fungerar som massivt trä och är också billigare.

Genom att kombinera olika bambuböter i geometriska eller figurativa mönster kan du också skapa unika effekter.

BEHANDLING

  • Se till att ytan alltid är plan, ren, torr och fri från fett.
  • Faner limmas vanligtvis på båda sidor av arkmaterialet för att förhindra snedvridning av spånskivor, plywood eller MDF. Det rekommenderas att använda samma fanér på båda sidor, eftersom det ger en optimal “balans” (stabilitet) hos panelen.
  • Mängden lim och tryckmetod beror på absorptionen av bäraren. Faner pressas vanligtvis med UF- eller PVAC-lim.
  • För limning av faner rekommenderar vi att du först utför en testbindning för att bestämma den exakta justeringen av presstid, temperatur och tryck.
  • Vid högt tryck och högtemperaturtryck måste en stor kylningsperiod observeras innan de kylda (max. 60 ° C) panelerna kan staplas.
  • Om fanér slipas måste tjockleken på bambuskiktet förbli minst 0,2 mm.

DRAG

  • Hårdheten hos bambufaner beror på vilket underlag som används.
  • Vår bambufanér är oavslutad men är lätt att måla med olja eller lack för önskat utseende och finish.
  • Färgen på bambu förändras under påverkan av UV-strålning. Den naturliga färgen blir lite mörkare och karamellfärgen lite ljusare. Vi rekommenderar att du använder Bamboo Topcoat, en specialutvecklad bambulack som ger ett optimalt skydd mot slitage, fläckar och missfärgning.
  • Om du vill använda olja, applicera den tunt. Bambu har en tät yta och absorberar oljan mindre snabbt. Överanvändning av olja kan orsaka skillnader i glans och långa torktider.

Hvis vi ikke har bestilt varer i vores lager for hurtig levering til kunder, så dette tilfælde vi levere varer overalt i Danmarks fastebro områder gennemsnittet to gang om måned
den 15-16 og den 29-30 datoer efter du få modtaget vores bekræftelse for din ordre.

2 420 DKK